Tankinspectie met drones

Wij inspecteren ballastwater, chemische, druk- en gastanks, tankparken, silo's, chemische reactoren, fermentoren en andere tankachtige installaties.

" De tankinspecties maken steigers en fysieke controle onnodig. Dit spaart tijd, risico's en kosten. "
Christian Engelke
Kopterflug

Inspecteer tanks en besloten ruimten met drones.

Inspectie van scheepstanks met drones

Ballast-, brandstof- en ladingtanks evenals laadruimen op schepen moeten regelmatig worden geïnspecteerd op algemene integriteit en corrosie. Ook de kathodische corrosiebescherming (offeranodes of externe stroomkathodes) in het ballastwater moet worden gecontroleerd. De inspectie van besloten en ontoegankelijke ruimten aan boord is gevaarlijk en tijdrovend voor de bemanning. Bij het gebruik van drones is de inspectie mogelijk zonder fysieke toegang tot de tanks, er hoeft slechts één mangat te worden geopend.

Inspectie van chemische reactoren, fermentoren en ketels met drones

Naast onze indoor drone-missies inspecteren we ook grotere chemische reactoren met speciale camera's en cameradragers om zo 360-graden beelden te maken. Moeilijk bereikbare ruimtes in fermentoren, ketels en silo's zijn eenvoudig te inspecteren met onze vliegende robot. Met name de corrosietoestand, verbindingen zoals lasnaden of schroefverbindingen kunnen in zeer korte tijd zeer goed en veilig worden geïnspecteerd zonder dat er steigers hoeven worden opgezet.

Conditiebewaking van tanks met drones

In het kader van onze drone-inspectie inspecteren wij verbindingen, lasnaden, dakconstructies, afvoeren en inlaten van stalen tanks en kunststof tanks. Onze drone-inspecties geven informatie over structurele schade, vervormingen, schade door corrosie en laten ook afgebladderde lak, defecte schroefverbindingen of andere schade zien.

Dit is wat de drone kan doen voor tankinspecties

Het detecteren en documenteren van corrosie in tanks

Met name op het gebied van tanks en soortgelijke installaties speelt corrosie een belangrijke rol. Op de foto's die wij met onze drones maken, is de corrosietoestand of de conditie van de corrosiebescherming uitstekend te herkennen en ook te volgen als er met tussenpozen foto's worden gemaakt.

Lasnaden en -verbindingen controleren

Met de drone kunnen we direct naar de te inspecteren plek gaan. De toestand van de lasnaden wordt perfect zichtbaar en kan worden gedocumenteerd. Ook hebben wij ervaring met de inspectie van lasnaden in LNG-/LPG-scheepstanks.

Schroefverbindingen, bouten en verbindingsstukken controleren

De drone-camera met hoge resolutie kan zeer gedetailleerde foto's maken van bouten, steunen en schroefverbindingen in combinatie met de instelbare verlichting en handmatige belichting.

Structurele schade vaststellen

Of het nu gaat om een reactieve of preventieve onderhoudsmaatregel of om schade te registreren, met onze drone kunnen we de conditie van tanks in een zeer korte tijd documenteren.

Q&A over tankinspectie met drones

De drone maakt het mogelijk om tanks in zeer korte tijd in volledige duisternis te inspecteren zonder steigers op te zetten. Inspecties kunnen ook worden uitgevoerd zonder fysieke toegang tot de tank, bijvoorbeeld als een inspectie te gevaarlijk is.

Onze klanten gebruiken de opnamen om deskundig advies te vragen of om een idee te krijgen van de staat van de tanks tijdens het periodieke onderhoud.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Volgens ons zijn er op dit moment geen ATEX-gecertificeerde drones. (maart 2019)

Sluit Menu