Inspectie van pijpleidingen, pijphouders en compensatoren met drones

Wij inspecteren pijpleidingen, veerhangers, constante hangers en compensatoren - ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

" De inspectie van leidingsystemen, pijphouders en compensatoren door drones is veiliger, sneller en goedkoper dan conventionele inspectiemethoden. "
Christian Engelke
Kopterflug

Inspectie van leidingsystemen in industriële gebouwen en energiecentrales

Conditiebewaking van pijpleidingen met drones

Pijpleidingen in industriële installaties lopen meestal niet vlak over de bodem, maar vaak in bundels enkele meters hoog tussen andere componenten van de installatie en over meerdere gebouwen heen. Met onze inspectie-drone kunnen we industriële inspecties uitvoeren van moeilijk bereikbare pijpleidingen en hun ophangingen.

Aflezen en inspecteren van veerhangers en constante hangers met drones

In energiecentrales worden veerhangers en veersteunen gebruikt om kleine verticale uitzettingen van de leidingen te compenseren. Grotere verticale expansiebewegingen van pijpleidingen en installatiecomponenten worden gecompenseerd met constante hangers. De functionele nauwkeurigheid van de constante hangers is bepalend voor het gewenste gedrag op lange termijn van de betreffende installatiecomponenten. Met onze drones kunnen we ook naar moeilijk bereikbare pijphouders vliegen en deze inspecteren.

Inspectie van compensatoren met drones

Compensatoren zijn flexibele elementen voor het compenseren van bewegingen (trillingen, thermische lengteveranderingen) in pijpleidingen. De compensatie is mechanisch. We kunnen compensatoren controleren op zichtbare schade met behulp van inspectie-drones.

Corrosie, beschadiging en defecte schroefverbindingen of defecte compensatoren op leidingen

Leidingen in industrie en energiecentrales bevinden zich soms op moeilijk bereikbare plekken tussen installaties en dwars door gebouwen heen. Met onze industriële drone kunnen we scheuren, afbladdering, corrosie, defecte klemmen, poreuze rubberen compensatoren en nog veel meer opsporen.

Q&A over de inspectie van compensatoren en pijpleiding-systemen

Afhankelijk van het soort installatie zijn compensatoren vaak gemonteerd op plaatsen die zeer lastig te bereiken zijn zodat er meestal steigers voor nodig zijn. Met een drone kunnen we een visuele inspectie van compensatoren en pijpleidingen doorvoeren in slechts enkele minuten.

Sluit Menu